ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ


Αγαπητές/-οι συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του συλλόγου έχει καταλήξει στην εκτίμηση ότι έχουν εξαντληθεί πλέον τα περιθώρια των πολιτικών πιέσεων προς επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τα μέλη του συλλόγου και ότι ο μόνος  δρόμος που απομένει είναι αυτός  της  δικαστικής προσφυγής.  Επέλεξε τα τρία σημαντικότερα, κατά την κρίση του, προβλήματα που μας απασχολούν και αποφάσισε να τα θέσει υπόψη των μελών του συλλόγου και να ζητήσει απ’ αυτά να επιλέξουν για ποιο απ’ αυτά θα ήθελαν να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της δικαστικής προσφυγής. Επισημαίνουμε στους συναδέλφους ότι η επιλογή κάποιου απ’ αυτά σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να αναλάβουν και το αντίστοιχο χρηματικό κόστος.
Τα προβλήματα που επιλέξαμε είναι τα ακόλουθα (χωρίς σειρά προτεραιότητας):
  1. Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας στα Σ.Δ.Ε. για τους πίνακες εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (προσλήψεις αναπληρωτών- διορισμοί μονίμων)
  2. Σύναψη συμβάσεων εργασίας αντί συμβάσεων έργου (και αναδρομική αναγνώριση των συμβάσεων ως συμβάσεων εργασίας, άρα και αναδρομική αναγνώριση μισθολογικά της προϋπηρεσίας). Επισημαίνουμε ότι η υπογραφή συμβάσεων έργου έχει ως συνέπειες: α) τη μειωμένη προστασία απ’ την εργατική νομοθεσία β) τη μη αναγνώριση της σχετικής προϋπηρεσίας σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ  γ) τη μη αναγνώριση μισθολογικά της σχετικής προϋπηρεσίας σε περίπτωση πρόσληψης στο Δημόσιο. Επίσης τα μέλη να λάβουν υπόψη τους ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θεωρεί αναγκαία την πρόσληψή μας μέσω ΑΣΕΠ για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας και ότι είναι πιθανή η μείωση του ωρομίσθιού μας αν συνάπτουμε συμβάσεις εργασίας.
  3. Περιορισμός των αποσπάσεων μονίμων εκπαιδευτικών στα Σ.Δ.Ε.  με κριτήριο τη συμπλήρωση εβδομαδιαίου ωραρίου τουλάχιστο 18 ωρών.
Περιμένουμε τις τοποθετήσεις όλων των μελών του συλλόγου που δεν έχουν ήδη εκφράσει τη γνώμη τους είτε στην ομάδα του συλλόγου στο facebook είτε ως απάντηση στο παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα μέχρι τις 20/4/2020.  Επισημαίνουμε και πάλι ότι η δικαστική προσφυγή είναι ίσως η σημαντικότερη κίνηση του συλλόγου από την ίδρυσή του και η μοναδική μας  ελπίδα να βρούμε λύση στα σημαντικότερα προβλήματα που μας απασχολούν. Αν η συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι μικρή, είναι λογικό ότι δεν θα ξεκινήσει η διαδικασία της προσφυγής. Είναι η ώρα να αναλάβουν όλα τα μέλη του συλλόγου τις ευθύνες τους.
Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου