Δημοσίευμα "Και όμως υπάρχουν σχολεία στη χώρα μας που ακόμη περιμένουν να ξεκινήσουν τα μαθήματα"- 29/11/2021

Ο ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε. έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση σχετικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση των προσλήψεων του ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού και των συμβούλων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας που έχει για άλλη μία χρονιά ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Δεκέμβρης ξεκινά με τους μαθητές των Σχολείων να έχουν παρακολουθήσει ελάχιστες ώρες σε μικρό μόνο μέρος των γραμματισμών. Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει την επαναλαμβόμενη και παράλογη αυτή συνθήκη η οποία έχει ως αποτέλεσμα να έχει ήδη χαθεί το 1/3 της σχολικής χρονιάς, με άμεσο αποτέλεσμα να περιορίζονται σημαντικά τα εφόδια που λαμβάνουν οι μαθητές των σχολείων, να μειώνεται το εισόδημα των εργαζόμενων σε αυτά, καθώς και να απειλείται η δυνατότητά τους να ασκήσουν θεμελιωμένα δικαιώματα (όπως π.χ. να βγουν στο ταμείο ανεργίας).

Ο Σύλλογός μας ζητά μεταξύ άλλων από τη Γενική Γραμματεία να προβλεφθεί αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών ώστε να μην πληρώσουν οι μαθητές την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να μη θιγεί το κύρος του απολυτηρίου που παρέχουν τα Σ.Δ.Ε.

Ολόκληρη την επιστολή μπορείτε να διαβάσετε μέσω του Alfavita εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου