ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΣΔΕ

Σε αυτή την ανάρτηση παρατίθενται οι βασικές θέσεις του Συλλόγου.
Το έγγραφο μπορείτε να το βρείτε εδώ

  • Αναγνώριση, στο σύνολό της και για όλα τα έτη, χωρίς καμιά μείωση, της προσφερθείσας διδακτικής υπηρεσίας στα Σ.Δ.Ε., τόσο για τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών-ωρομισθίων όσο και για μόνιμους διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ.
  • Οι συμβάσεις έργου που υπογράφουμε τώρα να αντικατασταθούν από συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ώστε να εναρμονισθεί το εργασιακό μας καθεστώς με τα ισχύοντα για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Όταν τα Σ.Δ.Ε. υπαχθούν στον κρατικό προϋπολογισμό, όπως έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας, να δημιουργηθούν σ’ αυτά οργανικές θέσεις και να καλυφθούν με κύριο κριτήριο τη σχετική προϋπηρεσία και δευτερευόντως τα τυπικά προσόντα που σχετίζονται με την εκπαίδευση ενηλίκων και τα Σ.Δ.Ε. 
  • Να εξορθολογιστούν (περιοριστούν) οι αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών στα Σ.Δ.Ε. με  γνώμονα την κάλυψη εβδομαδιαίου ωραρίου τουλάχιστον 18 ωρών, τη μη υπέρβαση των ωρών α΄ ανάθεσης απ’ αυτές της β΄ ανάθεσης και, το συντομότερο δυνατό, την κατοχή πιστοποίησης εκπαιδευτή ενηλίκων. Στόχοι είναι ο περιορισμός του κόστους και η διασφάλιση της ποιότητας.
  • Οι προσλήψεις των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και συμβούλων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και η υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων να γίνονται το αργότερο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε η εκπαίδευση των μαθητών μας να διεξάγεται κανονικά και χωρίς «εκπτώσεις».
  • Η πληρωμή (και η καταβολή των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών) των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και των συμβούλων να πραγματοποιείται κάθε μήνα (τον επόμενο απ’ αυτόν που παρασχέθηκε η εργασία τους), όπως συμβαίνει με τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς ΕΣΠΑ στα υπόλοιπα σχολεία.
  • Να επανεξεταστεί το υφιστάμενο αυτοματοποιημένο σύστημα αναθέσεων για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των Σ.Δ.Ε., καθώς κατά την εφαρμογή του έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα προφανούς αδικίας (σε συναδέλφους με χαμηλότερη θέση στους πίνακες κατάταξης ανατέθηκαν περισσότερες ώρες απ’ ότι σε συναδέλφους με υψηλότερη θέση). 
  • Δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου εκπαιδευτικών και συμβούλων Σ.Δ.Ε. και σταθερότητα στα κριτήρια πρόσληψης, έτσι ώστε να σταματήσει η ετήσια αποστολή των ίδιων δικαιολογητικών (εξοικονόμηση κόστους αναλωσίμων και εργατοωρών).
  • Η επιμόρφωση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων - Σ.Δ.Ε. να παρέχεται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να μην υποχρεώνονται οι συνάδελφοι να προσφεύγουν στα επί πληρωμή σεμινάρια του ιδιωτικού τομέα.
  • Αναφορικά με τα κριτήρια μοριοδότησης των προσόντων και πρόσληψης του εκπαιδευτικού προσωπικού και των συμβούλων η ιδιαιτερότητα των Σ.Δ.Ε. ως σχολείων εκπαίδευσης ενηλίκων επιβάλλει : (1) την ισότιμη μοριοδότηση εμπειρίας και σπουδών- επιμόρφωσης, (2) την έμφαση στην εμπειρία και τις σπουδές - επιμόρφωση στην εκπαίδευση ενηλίκων και ιδιαίτερα στα Σ.Δ.Ε., (3) την αύξηση μοριοδότησης της προϋπηρεσίας σε Σ.Δ.Ε. και του σχετικού πλαφόν ωρών.
  • Δημοσίευση των αξιολογικών πινάκων υποψήφιων εκπαιδευτικών με ονοματεπώνυμα και όχι με αριθμούς πρωτοκόλλου αίτησης, ώστε η διαδικασία επιλογής να χαρακτηρίζεται από πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία. 
  • Να διασφαλιστεί και για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των Σ.Δ.Ε., που δεν έχουν άλλη απασχόληση, το δικαίωμα διδασκαλίας τουλάχιστο 10 επιπλέον ωρών εβδομαδιαία στις υπόλοιπες δημόσιες δομές δια βίου μάθησης (Ι.Ε.Κ. δημοτικά Κ.Δ.Β.Μ.), όπως ισχύει για τους υπόλοιπους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Επαναφορά των αναθέσεων που ίσχυαν κατά τη σχολική χρονιά 2010-11.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου